Noticias

Gardela

Aprovada l’extensió de les ajudes d’autònoms fins al 31 de gener de 2021

Aquest dimecres 30 de setembre ha conclòs per als treballadors autònoms la vigència de les mesures pal·liatives aplicades per la baixada d’ingressos que va causar (i causa) la covid-19.

En efecte, el Ministeri d’Inclusió i les Organitzacions d’autònoms acorden prorrogar les ajudes fins al 31 de gener de 2021, a través d’un Reial Decret que aquest dimarts 29 ha quedat aprovat en Consell de Ministres.

Si estàs en aquesta situació, has de saber que l’acord contempla 3 tipus d’ajudes que t’epxliquem a continuació:

  1. Concretamen es prorroguen les ajudes per a autònoms de temporada i la prestació per cessament ordinari compatible amb l’activitat per a treballadors amb la caiguda del 75% de la facturació.
  2. Els qui no compleixin els requisits per a accedir a la prestació compatible amb l’activitat podran sol·licitar una ajuda si ingressen menys del Salari Mínim Interprofessional.
  3. També es crea una nova prestació per a aquells que pateixin el tancament dels seus negocis a conseqüència d’una decisió de les autoritats sanitàries.

En l’anterior pròrroga (de juliol a setembre, després del Reial decret Llei 24/2020 del 26 de juny) es van beneficiar 150.000 persones, tot i que actualment n’hi ha més de 300.000 amb la persiana baixada i un esgarrifós total d’ 1,6 milions tenen un 60% de facturació menys pel que fa a el mateix període del l’any anterior. Ara, amb les noves disposicions, gairebé 600.000 treballadors autònoms estaran protegits.

Aprovada l’extensió de les ajudes d’autònoms fins al 31 de gener de 2021

Totes les prestacions començaran a reportar-se amb efectes d’1 d’octubre de 2020 i tindran una durada màxima de 4 mesos, sempre que la sol·licitud es presenti dins dels primers quinze dies naturals d’octubre. En cas contrari els efectes queden fixats en el primer dia del mes següent al de la presentació de la sol·licitud.

Requisits per demanar la nova prestació per a autònoms:

  • Estar afiliat i donat d’alta a la Seguretat Social en el règim de treballadors per compte propi (RETA).
  • Estar donat d’alta almenys 30 dies naturals abans de la data de la resolució de la nova prestació per a autònoms.
  • Estar al corrent de pagament de les quotes.
  • La nova prestació per a autònoms és del 50% de la base mínima de cotització, que augmenta un 20% més en el cas que el treballador sigui família nombrosa.
  • L’autònom no ha de pagar les quotes de treballador per compte propi fins a l’últim dia del mes següent que acabi l’ajuda.

 

En el cas que siguis treballador autònom, però no compleixis algun dels requisits que apareixen aquí, tens l’opció de demanar l’ajuda especial per baixos ingressos.

Finalment, cal destacar que aquestes ajudes mantindran l’anomenat comptador a zero, que passa igual amb els treballadors en ERTO, farà que els autònoms que cobrin l’ajuda no perdin temps d’atur.

Si ets autònom i estàs afectat per la pandèmia sanitària del Coronavirus, pots sol·licitar-nos ajuda per demanar la nova prestació.

Aprovada l’extensió de les ajudes d’autònoms fins al 31 de gener de 2021